SYDV çalışanlarının kadroya geçmesi Bakan Şahin'e bağlı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SYDV çalışanlarının kadroya geçmesi Bakan Şahin'e bağlı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "96 bin 500 sözleşmeli personel kadroya alınacak" sözü ile gözler yine sözleşmeli memurların kadroya alınmasına çevirdi.

Hafta sonunda 28 tesisin açılış ve temel atma töreni için Viranşehir'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e yerel Viranşehir Bizim Gazete Genel Yayın yönetmeni Fethi Güzelses'in: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışan sözleşmeli personel kadroya geçecek mi?" sorusunu yöneltti. Bu soruya Faruk Çelik: Şu an Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışan sözleşmeli personel ile ilgili bir düzenlememiz yoktur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında çalışan sözleşmeli personeli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı çalışmakta. Eğer Aile Bakanlığından bu yönde bir talep gelirse bizde bu konuda bir düzenlemeye gideriz cevabını verdi.

Bilindiği gibi yerel yönetimlere tabi çalışan SYDV Personeli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlanmıştı. Özel hukuka tabi olan SYDV çalışanları devrim niteliğindeki memur kanunu düzenlemelerinde karmaşık olan durumlarının netleştirmesini bekliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber